Zafra
   

 

   

Zafra is gelegen in een brede en mooie vallei tussen de bergen van Castellar en San Cristobal, genietende van een zachte klimaat.

Het is een Romeinse nederzetting gewest met de naam van Restituta Julia en later , in begin van de XI eeuw het is onder de Arabische overheersing geweest

In 1229 het is heroverde voor de eerste keer door Alfonso IX, en de tweede en laatste keer door Fernando III – de Heilig  in 1241.

Het heeft deel gemaakt van de eerst Lordschap, daarna en Graafschap een eindelijk een  Hertogdom, genoemd “ Condado de Feria” . Zafra bereikt zijn grootste economische boost met de organisatie van beurzen (fair) en grote markten sinds 1395..

Een van de belangrijkste reden van rijkdom was  van leerlooierijen, en het zilver, met een uitstekende goudsmeden.

Ingang  Zafra

 

Zafra Fair

Ze waren even beroemde de markten van stof en stoffen die in het “Plaza Chica”  genoemd “kleine plein”  gehouden sinds de Arabische overheersing met een toevloed van kooplieden uit La Rioja, Castilla en Andalusië. Deze geest heerst op dit moment, zo Zafra is genoemd " Industriële, commerciële en Diensten Stad  “

Vooral benadrukt het Internationaal Fair Vee in de eerste week van oktober, gelegen in een gebied van 220.000 m2 met prachtige en industriële vee faciliteiten en een centrale paviljoen met een auditorium voor 400 personen uitgerust met moderne audiovisuele en simultane vertaling.

Zafra heeft op dit moment een perfect infrastructuur op alle gebieden: Hotels, restaurants en reisbureaus, in staat om een brede toeristische vraag te dekken.

Op de monumentale architectuur,  past perfect het oude met het heden: de historische en artistieke met moderne bouw.

Van bijzondere schoonheid is het prachtige "Plaza Grande" (Grote Plein), voormalige edele centrum van de stad met een omheining omringd door arcaden en boven op zijn emblazoned huizen afgewerkt met artistiek  latwerk.

Voorzieningen van International Fair Vee-

El Parador Nacional de Turismo ( Hotel)

 

Door de zo genaamde "Arquillo del Pan"  (kleine boog van de Brood)  U komt direct op de Plaza Chica, de locatie van de oude verkopen en markten waarin der zijn  huizen van Moorse oorsprong met hun artistieke en smeedstukken in hun ramen en balkons. Der is een "meetlat"  gevormde in een van zijn columns. Dit wordt aangevuld met het Paleis van Justitie, neoklassieke lijnen en voormalige huis van de “Stadhuis”.

Op dit Plein komen verschillende straten met antiek smaak.

-De straat  Jerez met de "Deur" met dezelfde naam. Gelegen in de oude muur.

La Callejita del Clavel ( de straatje van anjer). Typische straat rond de rest van de weg van die muur naast de Puerta de Jerez.

-La Calle Boticas (Winkel straat). Het heeft een Moorse gebouw, met een mooie verticale raamstijlen venster huizen.

In de historische oude stad we kunnen de Parochie  "Nuestra Señora de la Candelaria" vinden.  Gebouwd in 1546, genoten van het Colegiata (zelfde belang als een Catedrale) titel met verstek abt voor twee eeuwen. In de bouw zien we de late gotiek. Het barokke interieur, en wijst hij op de Main altaarstuk van de XVII eeuw met sculpturen toegeschreven aan Juan de Arce.

Het altaarstuk van de Maagd van de Valvanera is met een gotische churrigueresco style,  waarin we kunnen een doop fontein vinden van 1309.  Een van de belangrijkste juweel is een altaarstuk waar  je kunt negen schilderijen te bewonderen van de meesterschilder Zurbaran.

In het museum  behouden die met waardevol voorwerpen en gewaden. Benadrukt de XVII eeuw processie monstrans en een interessante platereske kelk.

 

     

Zurbarán in de Collegiata (kerk)

 

Concert in "Huerta Honda"

 

De Parador Nacional de Turismo "Hernán Cortes" is gelegen in het Kasteel van de Hertogen van Feria. Het werd gebouwd in 1437 met  aanvullingen Herrera XVII eeuw.  Bijzondere aandacht verdient de binnenplaats van de Renaissance en Mudejar gotische koepel van de kapel en verzonken veel versierd waren met de schilden van de Suarez de Figueroa.

De Parador Nacional de Turismo, zijn Hotels in Spanje, de meestal oude Paleizen of statige huizen

Onder de religieuze gebouwen moeten we benadrukken het klooster van Santa Clara, verklaard as  Nationaal Monument. Opgericht in 1428 door Gomez Suarez de Figueroa, de eerste Heer van Feria.  In de kerk U kan zien de liggende beelden van de oprichters en een rijke schat bestaat uit waardevolle ornamenten, heilige vaten en voorwerpen van aanbidding.

In de buurt van de Plaza Grande kunnen we vinden het ziekenhuis van Santiago, opgericht in 1446 door de graaf van Feria. Benadrukt zijn granieten gevel bekroond met een fresco van Italiaanse  stijl.

In de kerk van Rosario, het voormalige klooster van de Encarnación y  Mina, we kunnen een waardevol beeld vinden van de gekruisigde Christus van de XVI eeuw en een bas-reliëf van de oude Hospital de San Ildefonso van de zelfde periode.

Van de oude stadsmuur - gebouwd in 1426- nu  bestaan alleen  maar de "Deuren" van Jerez , Paleis en de Cube.

 
Bovenkant van het web
 
Bedankt voor jou hulp Lolines       Muchas gracias a Lolines
 
joseluisagosto2011conmuchocalor