ATT KÄNNA ZAFRA

   

 

Zafra träffas belägen i en rymmlig dal, mellan bergen av Castellar och San Cristóbal, med en glädiande klimat.
Det var bosättning av romerska folket och det kallades för Restituta Julia och efteråt var a
rabiska makt i början av den XI sekel.
Återerrövrade två gånger, det första på Alfonso XI i 1229, den andra och definitiv på Fernando III den Helige i 1241.
Var en del av den första adelsskap, senare grevskap, och till sist Hertigdömes Feria.
Nå fram den högsta ekonomisk impuls med firanden, from och med 1395, av jätte viktiga marknader.
En av de huvudsakliga källas rikedommer det vara hantverk i läder,
Med talrika garveri, så där som silversmiden, räknande med framträdande guldsmeder.
 

Zafras ingång. 

Zafras marknaden.


Det vara också jätte populära de ylletygsmarknader som firades en den lilla torget from och med den arabiska makten med flöde av köpmän from La Rioja, Castillen och Andalusien. Den här inställning
Överlever til och med just nu, så Zafra benänmda ” Industriell Stad, Kommersiell, och Tjänsters”.

Betoner först och främst den Internationella Boskapsmarknaden i oktobers första veckan. Placerade i ett område på 220.000kvm med
Fantastiska boskaps installationer och industriella, sådan som en Central Paviljong med en auditorium för 400 deltagare begåvad med
De bästa moderna audiovisuella medel och simultanöversättning.
 
Zafra räknar idag med en enastående infrastruktur i den allmänna ordningen: Hoteller, Restauranger och Resebyrån, mellan några, redo för att täcka en stor turistisk begäran.

I den arkitektonisk och byggnadsverket utseende, det blandas fullkomligt den gamla med den nya: den Gemensam Historisk-
Artistisk med den moderna byggande.

Av särskild skönhet är den adelskapliga Stortorget, gammal adelsmän center med en område omringade av arkader, ovanför grundades heraldiska hus med artistiska galleverk.
 

Internationella boskapsmarknaden Installationers.

Den Parador Nacional de Turismo from den HHH.


På den kallades ”Arquillo del Pan” har man tillträde till den Lillatorget, antikens marknader och försäljningar högkvarter, i den så hittar man byggnader av morisk ursprung och artistiska smedjor i deras fönstern och balkonger.
I den här plats hittar man ”Stavens mätaren”, skulpterade i en av deras stöttpelaren. Allt det hela kompletterar varandra med den ”Plalacio de Justicia” med neoklassisk linjer och antik ”Casas Consistoriales” högkvarter.

I det här torget löper samman gator av lagrade eftersmak:
-La calle de Jerez, med dörrens samma namn. Den är placerade i den antikens muren.

-La Callejita del Clavel. Tipisk gåta återstoden av paso de ronda av den kallade muren tillsammans med La Puerta de Jerez.

-La Calle Boticas. Räknar med en moriskt byggnad som bevarar en moriskt välvt.

I stadens gamla stan befinner sig den Parroquia de Nuestra Señora de la Candelaria.
 
Byggden i 1546, njöt av Colegiatas titel med mitrerade abbot under två sekel. I det här byggande uppskattar man den sengotiken. Inren är barock och betonar den Retablo Mayor from XVII sekel, med skulpturer tillskrivnas Juan de Arce.

Framträder Junfruns de la Valvanera retabeln med gotisk pompös stil i den finns dopfuntenen from 1309. En av de huvudsakliga smyckar bildas i en retabel som beundras nio Zurbarans målningar.

I den här museum bevaras värdefulla föremålar och heliga liturgiska textilier. Framträder den processionel vårdståg from XVII sekeln, sådan som ett intressant plateresk bägare.

     

Zurbarans La Colegiata.

 

Konsert i den Huerta Honda.

 

Hotellet i spanska statens regi ”Hernán Cortés” hittar man i Alcázar de los Duques de Feria. Den här byggnad är from 1437 med beslag tillägg from XVII sekel. Framträder den insidans gård i renässansstil sådan som kupol gotikmudéjar bönehusets och de många kassettaker stoltserade med ”Suárez de Figueroas” emblem.

Mellan de kyrkliga byggnader framträder Santa Claras kloster angiven som Landets Monument. Grundade i 1428 för Gómez Suárez de Figueroa, den första Señor de Feria. I kyrkan kan man kontemplera de grundades vilande figurer sådan som en förmögen skatt uppstår av dyrbara prydnader, heliga glas och kults foremål.

Nära Stortorget hittar man den Hospital de Santiago grundades i 1446 för Los Condes de Feria. Framträder granitsfasaden avslutades med en fresk av italiensk stil.

I Rosarions kyrka, gammal Convento de la Encarnación y Mina hittar man ett dybart figur av Cristo Crucificado from XVI sekel och en lågrelief från den gammal Hospital de San Ildefonso from samma period.

I den gammal muren som byggdes upp i 1426 bara återstår Las Puertas de Jerez, Palacio och Del Cubo.
 

MUCHAS GRACIAS EMMA Y MARCELO: TACK!

 
volver al principio